Fra arkitekten - Høgliveien

Fra arkitekten

På denne unike plassen i Mysen har vi gleden av å utvikle 30 nye hjem i form av gjennomgående, moderne leiligheter med en helt spesiell utsikt over Mysen. Omkranset av natur og skog utvikler vi i Frigaard Property Group boliger med smart teknologi som er bra for miljø og inneklima slik at du kan føle deg trygg hjemme. Vi har lyttet til våre kjøpere og kan tilby deg som kjøper unike leiligheter tilpasset kjøpernes ønsker.
Frigaard%20_%20forlopning_gra
Tomta i Høgliveien ligger flott til med panoramautsikt over Mysen og en sørvestlig orientering som gir svært gode solforhold for de 30 leilighetene som skal bygges her.
Prosjektet består av to bygg på tre etasjer med et felles gårdsrom mellom. Byggene ligger over en felles parkeringskjeller, hvorfra man tar heisen rett opp til de takoverdekte svalgangene, og kommer seg tørrskodd fra bilen til leiligheten.
  
Alle leilighetene er gjennomgående med lys fra minst to sider. Inngangen er mot nordøst, og man kommer inn i en romslig gang med plass til garderobe. Soverommene er plassert på denne siden for å holde dem svale. Våtrom og boder er plassert sentralt i husets kjerne med adkomst fra gangen. Mot sørvest ligger lyse og romslige oppholdsrom med åpen stue/ kjøkkenløsning. Rommene har store glassflater og utgang til solrike balkonger som fungerer som forlengelse av leiligheten.  
 
Byggene får en moderne utforming inspirert av omgivelsene. Med skogen som bakgrunn skal byggene kles med trepanel av malmfuru, som over tid vil få en sølvgrå patina som glir inn i terrenget og demper fjernvirkningen. På svalgangssiden ligger deler av bygget på en hylle som sprenges inn i fjellet, dette gjenspeiles i arkitekturen ved at fasadene mot denne siden blir kledd med patinerte og robuste fasadeplater.  
Byggene er tilpasset småhusskalaen i nærområdet ved at fasadelivet i sørvestfasadene trekkes ut og inn med varierende aksebredder tilpasset de ulike leilighetene. Dette grepet nedskalerer byggene og skaper varierte og skjermede uteområder på balkongene. For å la formene tre tydelig fram er detaljeringen holdt på et nøkternt nivå med mørk farge på vinduer, dører og detaljer, med enkle rekkverk i glass på balkongene.
 
I gårdsrommet mellom byggene er det lagt til rette for aktiviteter og oppholdssoner for alle aldersgrupper; klatre- og balanseleker for store og små barn, sittegrupper og benker med ulik grad av skjerming og varierende dekkematerialer.   
Trappen nedenfor gårdsrommet byr på solrike oppholdsarealer for små eller store grupper, og kan fungere som et scenerom for mindre utendørs arrangementer.  
Som for byggene danner skogen bakteppet for utformingen av uterommene. Det legges opp til naturlekeplasser med ulike klatre- og balanseleker laget av tømmer fra tomta med bark som dekkemateriale. Variert beplantning rammer inn gårdsrommet og skaper ulike soner, og klatreplanter langs fjellveggen og på trappetårnene trekker naturen nesten bort til dørstokken.
 
Målet er at alle skal kunne bo i trygge omgivelser og samtidig finne seg til rette i fellesskapet med andre i henhold til egne ønsker og forutsetninger. Det er det som danner grunnlag for identitet og trivsel.  
  
Kleiva Arkitekter